Elizabeth toch niet rijkst

De Britse koningin Elizabeth en haar familie zijn niet de rijkste blauwbloedigen van Europa, zoals algemeen wordt aangenomen. Volgens het tijdschrift EuroBusiness, dat tien regerende vorstenhuizen tegen het licht hield, komen de Windsors met bezittingen ter waarde van 2,7 miljard pond (bijna negen miljard gulden) op de derde plaats achter de familiefortuinen van de groothertogen van Liechtenstein (10,6 miljard gulden) en Luxemburg (9,6 miljard gulden). Buckingham Palace heeft de cijfers vanochtend ,,overtrokken en speculatief'' genoemd, onder meer omdat het blad de kroondomeinen, eigendom van de staat, had meegerekend als persoonlijk bezit. Koning Beatrix zou met persoonlijke bezittingen ter waarde van 3,8 miljard gulden het rijkste individu op een Europese troon zijn. De Noorse Oldenburgs dragen met 288 miljoen gulden de rode lantaarn.