Algerijns AIS wil vrede sluiten

De leider van het Algerijnse Leger van Islamitische Redding (AIS), de gewapende arm van het verboden Front van Islamitische Redding (FIS), Madani Mezrag, heeft zich bereid verklaard de wapens definitief neer te leggen en mee te werken met president Bouteflika. In ruil daarvoor zou de nieuwe president een desbetreffende overeenkomst ,,politieke en juridische dekking'' moeten geven. Dat meldde gisteren de Algerijnse staatstelevisie die citeerde uit een brief van Mezrag. Het AIS neemt nu een staakt-het-vuren in acht, in tegenstelling tot de zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA), die doorvecht tegen het Algerijnse regime. Bouteflika deed zaterdag een beroep op doorvechtende moslim-extremisten de wapens neer te leggen en zich opnieuw te integreren in de Algerijnse maatschappij. (AFP)