Vissenvilla's

Dat vissen alleen maar in het water kunnen leven en nooit eens een kijkje daarbuiten kunnen nemen vond de Duitse kunstenaar Stephan Gross zo zielig dat hij een huis voor vissen boven water ontwierp, een zogenaamde aquanaut. Boven het wateroppervlak is een glazen bak van 1 1/2 meter hoog, het water wordt vacuum naar boven gezogen en zo kunnen de waterbewoners uit de vijver van het Nederlands Architectuurinstituut vanaf 1 1/2 meter hoogte ook eens naar de landbewoners kijken en andersom. Zondag 6 juni van 14-16u is er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een workshop waarbij villa's voor een vissenstad worden ontworpen. Terwijl de kinderen bouwen is er voor ouders een rondleiding door het normaal voor publiek gesloten depot van het Nederlands Architectuurinstituut, de Schatkamer, de rondleiding begint om 14u30.

*Workshop vissenstad ontwerpen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar op zondag 6 juni van 14-16u in het Nederlands Architectuurinstituut, Museumpark 25, Rotterdam. Deelname is gratis op vertoon van een toegangskaartje (ƒ4). De rondleiding voor volwassenen begint om 14u30 en kost ƒ5 exclusief de toegangsprijs (ƒ7,50). Res 010-4401200.