Staking Parijse metro

De dood van een controleur van de metro en de daarop volgende algemene staking van het openbaar vervoer heeft gisteren en vandaag in Parijs geleid tot een complete verkeerschaos. De controleur wilde illegale verkopers uit een metrostation verwijderen. Volgens de eerste berichten, die leidden tot de spontane staking, was de controleur door een van de voedselverkopers dinsdagmiddag in het station Barbès-Rochechouart hard op het hoofd geslagen. De man overleed enige uren later in het ziekenhuis. Gisteren gaf het openbaar ministerie een verklaring uit dat nergens uit bleek dat de man werkelijk in elkaar was geslagen. Hij zou in elkaar zijn gezakt na een woordenwisseling. In heel Frankrijk klaagt personeel van openbaar-vervoersbedrijven over toenemend geweld. In Lyon en Marseille is het openbaar vervoer vandaag met een solidariteitsactie begonnen. Ook toeristen telden hun winst uit, nu grote attracties als Louvre, Musée d'Orsay, Arc de Triomphe hun derde week van stakingen beleven.