Philippine Airlines mogelijk gered

Philippine Airlines (PAL) blijft in de lucht. Dat heeft grootaandeelhouder en directeur Lucio Tan vandaag gezegd in een telefoongesprek vanuit Tokio, waar hij op rondreis is met de Filippijnese president Joseph Estrada. Volgens Tan is het steunbedrag van 200 miljoen dollar (424 miljoen gulden) dat nodig is om de noodlijdende Filippijnse luchtvaartmaatschappij van de ondergang te redden bijeengebracht. Hij gaf geen details.

Morgen geldt als laatste dag voor het realiseren van het noodfonds. Gisteren leek het faillissement onvermijdelijk, toen de Filippijnse ontwikkelingsbank DBP en twee andere financiële instellingen plotseling hun steun van 30 miljoen dollar terugtrokken. Tan draagt zelf 100 miljoen bij en financiers uit Hongkong hebben 70 miljoen dollar beloofd. PAL, Azië's oudste luchtvaartmaatschappij, heeft een schuldenlast van 2,2 miljard dollar. (AP)