India weert Pakistaanse televisiezender

De Indiase regering heeft de doorgifte van de Pakistaanse staatszender PTV in heel India verboden. Gisteren werd de zender van de Indiase kabel gehaald. Volgens de Indiase minister van Informatie, Pramod Mahajan, gaf PTV ,,verkeerde informatie'' over de strijd tussen het Indiase leger en enkele honderden zogeheten ,,infiltranten'' rondom Kargil in het Indiase deel van Kashmir. PTV voert volgens Mahajan een ,,lastercampagne'' tegen India door de infiltranten steevast ,,mujahedeen'' te noemen, islamitische vrijheidsstrijders uit Indiaas Kashmir zelf. Vanochtend voerde de Indiase luchtmacht voor de negende achtereenvolgende dag bombardementen uit op de guerrillastrijders. Op veel plaatsen langs de 700 kilometer lange bestandslijn tussen India en Pakistan beschieten grenstroepen elkaar met artillerie. Hoewel de gevechten zwaarder zijn dan anders, is er nog geen sprake van uitbreiding van het conflict naar de officiële grenzen tussen India in Pakistan ten zuiden van Kashmir. Volgens een Indiase legerwoordvoerder zijn inmiddels 46 soldaten om het leven gekomen bij de gevechten, die begin mei begonnen. Volgens New Delhi zijn 400 ,,infiltranten'' omgekomen. Volgens een Pakistaanse woordvoerder zijn in het Pakistaanse deel van Kashmir duizenden mensen uit het grensgebied weggevlucht.