GALERIE

Maria Paz Garcia

De Chileense kunstenares Maria Paz Garcia gebruikt haar bijziendheid als uitgangspunt voor haar schilderijen. Haar werken tonen onscherpe, vervormde voorstellingen van interieurs. Garcia schildert de dagelijkse omgeving op ware grootte en speelt zo een vervreemdend spel met de werkelijkheid. T/m 19 juni in Canvas International Art, Lijnbaansgracht 319, Amsterdam. Wo t/m za 14-18u.

Art Work Nature

De tentoonstelling Art Work Nature die de Gate Foundation organiseert in Pulchri Studio in Den Haag verbeeldt de ideeën van beeldend kunstenaars over de natuur in hun land. Te zien zijn sculpturen, multi-media-installaties, foto's en schilderijen van kunstenaars uit Benin, Bhutan, Costa Rica en Nederland. T/m 1 aug Lange Voorhout 15, Den Haag. Di t/m vr 11-17u, za en zo 13-17u. Voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling wordt op 4 juni om 19u30 een forumdiscussie met de kunstenaars van Art Work Nature gehouden in de Gate Foundation, Keizersgracht 613, Amsterdam.

Kurhaus Galerie

In het beroemde Kurhaus Hotel in Scheveningen in onlangs een expositieruimte geopend voor kunstenaars die in de regio Den Haag wonen of werken. De eerste tentoonstelling getiteld `Poëzie van het seizoen', toont werk van kunstenaars die een ode brengen aan de poëzie met schilderijen van Jurjen de Haan, Theodora Plas en Floortje Stehouwer en tapijten, beelden en multiples van Jan Snoeck. T/m 12 sept, Gevers Deynootplein 30, Scheveningen. Dag van 10-21u.

De Vaalserberg

Het Rotterdamse kunstenaarsinitiatief De Vaalserberg sluit binnenkort voorgoed haar deuren. De laatste expositie, getiteld When De Vaalserberg has almost gone bevat werk van Lauran Schrijvens, Bibo, Lara Almarcegui en Mira Bernabeu. Terwijl de sloopwerkzaamheden al aan de gang zijn, tonen deze Nederlandse en Spaanse kunstenaars hun video's en snapshots. De finissage van de expositie én van De Vaalserberg is op 2 juli om 18u. Witte de Withstraat 44, Rotterdam. Vr t/m zo 15-19u.

En verder

Nieuw werk van Teske Clijsen en Erik Olofsen t/m 23 juni in Galerie Oele, Lijnbaansgracht 314, Amsterdam; Tekeningen van Roland Sips en schilderijen van Roeland Zijlstra t/m 20 juni in Galerie Maurits van de Laar, Herderstraat 6, Den Haag; Beelden en tekeningen van Rob Verf t/m 27 juni in MK Expositieruimte, Witte de Withstraat 53, Rotterdam; Schilderijen van Bob Negrijn en een video van Lydia Schouten t/m 26 juni in Flatland Galerie, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht.