Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Gak en Achmea komen met Argonaut

Uitvoeringsinstantie Gak en bank-verzekeraar Achmea gaan de krachten bundelen op het gebied van verzuimpreventie en reïntegratie van werknemers. Onder de naam Argonaut willen zij een compleet pakket bieden aan uitvoeringsinstellingen, ziektekostenverzekeraars en arbodiensten. Achmea (onder meer Centraal Beheer, FBTO, Zilveren Kruis, PVF en Staal Bankiers) en de private tak van de Gak-groep werken sinds twee jaar samen. Op termijn overwegen zij een fusie. De activiteiten van Argonaut worden nu nog afgerekend op basis van geleverde diensten. Niet uitgesloten is dat diensten rond reïntegratie en preventie de komende tijd ook in de polissen van de verzekeringen worden opgenomen. Argonaut verwacht een omzet van vele tientallen miljoenen guldens. (ANP)