Akkoord CAO Shell Pernis/Moerdijk

Shell Pernis/Moerdijk hebben gisteren met de bonden FNV en CNV een principe-akkoord bereikt over een nieuwe tweejarige CAO. De werknemers krijgen 3 procent loonsverhoging per 1 april 1999 en 2,75 procent per 1 april 2000. Daar bovenop komt een eenmalige uitkering van 0,5 procent per 1 oktober 2000. Het onderhandelingsresultaat wordt dinsdag 22 juni aan de gezamenlijke ledenvergadering van CNV/FNV voorgelegd. Belangrijk onderdeel van de totstandkoming van de nieuwe CAO zijn afspraken over de werkgelegenheid, nu Shell Pernis/Moerdijk een aantal fabrieken verkoopt. De directie van Shell stelt in een protocol dat samen met de bonden is opgesteld, het uiterste te doen om gedwongen ontslagen te vermijden. ,,De directie is ervan overtuigd dat gedwongen ontslagen kunnen worden voorkomen'', aldus Shell. (ANP)