8 Luc Sala (Lijst Sala)

Luc Sala (50), natuurkundig ingenieur, is naast lijsttrekker van de Lijst Sala hoofdredacteur van een aantal computerbladen, producent van CD-ROM's, organisator van PC Dumpdagen, eigenaar van een bedrijf in brain-technologie, organisator van spirituele lezingen, maker van programma's voor de lokale Amsterdamse televisiezender Salto/A2 en Internetpublicist.

Sala erkent dat hij ,,soms een arrogante betweter'' is die ,,de media bespeelt''. Maar de uitspraak van politiewoordvoerder Klaas Wilting in Het Parool dat Sala een ,,uitermate vervelend mannetje is'', ging hem te ver. Volgens Wilting gedraagt Sala zich ,,op ergerlijke wijze en maakt nare opmerkingen tegen de politie''. Sala voelde zich hierdoor `beledigd' en `benadeeld' en deed aangifte van smaad. Sala die in zijn eentje de hele kandidatenlijst voor de Euroverkiezingen vult, zal opkomen voor `de burger'. Hij opereert onder het motto: geen ,,corruptie, zakkenvullerij en regentisme, domheid en kussenkleverij.'' Foto Jos van den Berg/ Arie Kleijn