11 Roel Nieuwenkamp (Europese Partij)

Roel Nieuwenkamp (27), ambtenaar bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, richtte in 1998 The European Party op, naar eigen zeggen de ,,eerste écht Europese politieke partij'', die alleen in Nederland aan de Europese verkiezingen meedoet.

,,Als ik een oude man ben, dan zal er een dag komen waarop ik terugkijk op mijn leven en daar dan een oordeel over zal geven. Ik wil niet dat ik heb geleefd zonder te vechten voor mijn idealen, hoewel deze moeilijk te bereiken waren.'' Deze levensfilosofie van de politicus in spe heeft hem, samen met zijn broer Kees, doen besluiten de Europese Partij op te richten.

,,Het unieke van de Europese Partij is dat zij de enige partij is die zich richt op het belang van Europa en niet op het nationale belang. De Europese Partij richt zich vooral op een groen, veilig en betrouwbaar Europa'', zo prijst Roel Nieuwenkamp zijn partij aan.

Nieuwenkamp heeft als stagiair bij het directoraat Financiële en Economische Aangelegenheden van de Europese Commissie gewerkt. Hij is bezig met een promotie-onderzoek naar de relatie tussen ministers en topambtenaren.