Selectie: Radio

Avondconcert. Een avondvullend programma over de muziek van Louis Andriessen die volgende week 60 jaar wordt en al veertig jaar muziek componeert. Vanaf 21.00 uur uit de Amsterdamse Waalse Kerk oude muziek, nieuwe muziek en nooit uitgegeven composities. Radio 4, 20.02-24.00u.

Andersdenkenden. De Amerikaniste Ruth Oldenziel en de docente staats- en bestuursrecht Sophie van Bijsterveld praten over het geloof uit hun jeugd en invloed daarvan op hun huidige leven. Radio 5, 21.00-21.25u.

De avonden. Na het uitzicht van Jan Smit (paleontoloog/geoloog) een verhaal van Arnon Grunberg. Verder bioloog Tijs Goldschmidt over de herziene editie De chimpanseepolitiek van Frans de Waal en tegen elf uur een gedicht van Alexandr Poesjkin. Verder de Indiase schrijver en journalist Raj Kamal Jha, over zijn roman De blauwe beddesprei. Tot slot de groep Zoppo. Radio 5, 22.02-24.00u.