Noord-Holland krijgt regionale tv

De provincie Noord-Holland krijgt vanaf komend najaar regionale televisie. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben hier dinsdag mee ingestemd. Ze willen tot 2002 in totaal 4,9 miljoen gulden per jaar uittrekken om de uitzendingen mogelijk te maken. De gesprekken over een regionaal tv-station in Noord-Holland zijn jarenlang moeizaam verlopen. Bij het aantreden van een nieuw provinciebestuur eerder dit jaar zijn de plannen echter in een stroomversnelling gekomen. Een samenwerkingsverband van Radio Noord-Holland en de Amsterdamse zender AT5 verzorgt de regionale tv. Beide organisaties hebben zich al geruime tijd sterk gemaakt voor een Noord-Hollandse zender. De provincie wil nu voor dit doel tot 2002 ruim twaalf miljoen gulden beschikbaar stellen. (ANP)