Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Ecuador gaat privatiseren

De overheid van Ecuador wil ten minste de helft van de staatsbedrijven in 2001 geheel of deels hebben geprivatiseerd. Dat blijkt uit een voorstel dat naar het Congres is gestuurd. De verkoop van staatsbelangen zou zo'n vier miljard dollar (8,4 miljard gulden) moeten opleveren. Als het parlement akkoord gaat zouden om te beginnen in december van dit jaar 25 electriciteitscentrales moeten worden verkocht. Het telefoonbedrijf moet in het eerste kwartaal van volgend jaar van de hand worden gedaan. Ook olie-bedrijven en verscheidene snelwegen moeten in particuliere handen komen. (AP)