Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Doodkist Kennedy in zee

De bronzen doodkist waarin het lichaam van John F. Kennedy na de moord op de president in november 1963 werd vervoerd van Dallas naar Washington, is twee jaar later in het geheim in zee gedumpt. Dit blijkt uit nieuw vrijgekomen archiefmateriaal. Nadat de familie Kennedy besloot om JFK in een houten kist te begraven, werd de beschadigde bronzen kist opgeslagen. De kist werd gedumpt om te voorkomen dat hij een curiositeit zou worden. (Reuters, AP)