Agassi wint in recordtijd

Met veel machtsvertoon heeft Andre Agassi zich gisteren geplaatst voor de halve finale van Roland Garros. De 29-jarige Amerikaan versloeg binnen 73 minuten, een recordtijd bij de mannen, de Urugayaan Marcelo Filippini met 6-2, 6-2 en 6-0. In 1996 bereikte Agassi bij de US Open voor het laatst de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi. Hij speelt in de halve eindstrijd tegen de Slowaak Dominik Hrbaty.

In het vrouwentoernooi was de Duitse Steffi Graf te sterk voor de Amerikaanse Lindsay Davenport: 6-1, 6-7 en 6-3. De als tweede geplaatste Davenport mopperde na afloop over de langzame ondergrond in Parijs. In de halve finale treft Graf morgen de Amerikaanse Monica Seles, die geen kind had aan de Spaanse Conchita Martinez: 6-1 en 6-4.

De Zwitserse Martina Hingis had gisteren nauwelijks moeite met Barbara Schwartz, de Oostenrijkse qualifier die zondag titelfavoriet Venus Williams uitschakelde: 6-2 en 6-2. Hingis speelt in de halve finale tegen de Spaanse titelhouder Arantxa Sanchez-Vicario, die gisteren afrekende met de Oostenrijkse Sylvia Plischke: 6-2 en 6-4.

Sanchez-Vicario won Roland Garros driemaal, voor het eerst in 1989. Na haar zege verklaarde de 27-jarige speelster haar liefde voor Parijs. ,,Ik hou van de sfeer hier, ik hou van de stad, en ik hou van dit toernooi.''