SNS lijft spaarbank Groningen in

SNS bank gaat de Samenwerkende Groninger Bondsspaarbanken Groep, de één na laatste zelfstandige spaarbank in Nederland, overnemen. De acquisitie zal geen gevolgen hebben voor de 64 employees, die de elf bankkantoren in het noorden en noordwesten van Groningen bemannen.

Eind vorig jaar slokte de bank ook al de laatste zelfstandige spaarbank in Zeeland op, de Nutsspaarbank in Zierikzee. De Katwijk Bondsspaarbank is de laatste onafhankelijke spaarbank in Nederland. SNS bank heeft zijn vizier nog niet op die bank gericht. ,,Daar vinden op dit moment geen fusiebesprekingen plaats'', aldus een SNS-woordvoerder.

Met de Groningse overname voegt SNS bank 640 miljoen gulden toe aan het balanstotaal van 45 miljard. De kantoren van de Samenwerkende Groninger Bondsspaarbanken Groep, die regionaal onder de naam Bondsspaarbank voor de Eemsmond en Bondsspaarbank Noord- en West-Groningen opereren, worden volledig ondergebracht in SNS bank Groningen-Friesland-Drenthe. De werkgebieden sluiten volgens de banken nauw op elkaar aan. (ANP)