Ritzege Jalabert in Giro

Laurent Jalabert heeft de zestiende etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Franse wielrenner profiteerde van de steile aankomst in finishplaats Lumezzane. Hij versloeg klassementsleider Marco Pantani met een banddikte verschil. Jalabert heeft ruim twee minuten achterstand op de kleine Italiaan, die in de komende bergetappes de beste papieren heeft.

Voor Jalabert betekende de ritzege in Lumezzana zijn derde dagprijs in de Giro. Dankzij de bonificatiesprints verkleinde hij zijn achterstand op de Italiaan Savoldelli tot een luttele seconde. Jalabert is vol vertrouwen. ,,Ik kan de roze trui terugpakken in de tijdrit. Daarna krijg ik het moeilijk in de bergen tegen Pantani. Maar met een tweede plaats ben ik ook tevreden.''

Jalabert neemt dit seizoen revanche voor het ongelukkige wielerjaar 1998. Hij verliet vorige zomer voortijdig de Tour de France, waar het halve peloton door de dopingjacht van de politie van de fiets stapte. Vanwege het strenge drugsbeleid in zijn vaderland overweegt de Franse kampioen de Tour dit keer niet te rijden. Hij richt zich op de Giro en de Vuelta.