Philips eist overheidsmaatregelen

Philips overweegt zijn prestigieuze High Tech Campus niet af te bouwen als de overheid geen stimuleringsmaatregelen neemt. Dat stelt de in oktober aangetreden directeur R. de Lange van de Philips-vestigingen in Nederland vandaag in een enkele dagbladen. De High Tech Campus moet het mondiale onderzoekscentrum van de multinational worden. Deze investering in Eindhoven (900 miljoen gulden in vijf jaar tijd) werd aangekondigd in de tijd dat Philips het hoofdkantoor naar Amsterdam verhuisde.

Volgens Philips moet de infrastructuur worden verbeterd: de computerverbindingen, maar vooral ook het netwerk van rijkswegen rondom Eindhoven. Verder moet de overheid ophouden met bezuinigen op de subsidie aan Philips voor onderzoeksprojecten. Die steun is afgebouwd van 100 miljoen gulden naar 65 miljoen. De eerste fase van de High Tech Campus is momenteel in aanbouw. Twee fases moeten nog volgen. (ANP)