Koopwoning-met-tuin blijft populair

De Nederlander wil nog steeds een huis met een tuin en heeft daar veel geld voor over. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers (NVB) blijkt dat de koopwoning populairder is dan ooit. Driekwart van de ondervraagden – alleen mensen met minstens een modaal inkomen doen mee met het onderzoek – wil per se een koopwoning. Ook mensen die nu huren en met verhuisplannen rondlopen, willen allemaal kopen. De toekomstige verhuizers laten drie keer zoveel huurwoningen achter als er vraag is, constateert de NVB. Het nieuwe huis moet een tuin hebben, zeggen negen op de tien Nederlanders met minstens modaal. En niet zo'n kleintje: vijftien meter diep moet hij minstens zijn, zegt een kwart. Eén op de vijf is van plan een huis van meer dan een half miljoen gulden te kopen. (ANP)