Kerken ontraden bezoek Stones

Gereformeerde kerken in de provincie Groningen raden kerkgangers een bezoek aan het concert van de Rolling Stones af.

De rockband speelt woensdag op de drafbaan in het Groningse stadspark voor naar schatting 75.000 mensen. Ds. J. Plantinga van de christelijk gereformeerde kerk in Groningen besteedde zondag tijdens de kerkdienst aandacht aan de komst van de Stones. ,,Ik deed dat op verzoek van één van de kerkgangers die me voorafgaand aan de dienst songteksten liet zien'', zegt hij. ,,Van sommige teksten ben ik geschrokken. Ik vind dat wij als christenen moeten opkomen voor de naam van God.'' In andere Groningse kerken is er voor gebeden dat het concert van de Rolling Stones zal floppen. Dat gebeurde op initiatief van dominee E. Wigboldus uit Noordhorn. Tijdens een dienst in de kerk in Enumatil sprak hij een gebed uit voor het mislukken van het concert. De dominee betoogde dat van de Stones een negatieve lading uitgaat, omdat Mick Jagger volgens hem satanist is. Het nummer `Sympathy for the devil' is volgens hem het volkslied van de satanisten geworden. (ANP)