Bamboesoorten

Het artikel `Alle bamboe is sterfelijk' is het meest merkwaardige stuk dat ik de afgelopen tijd over bamboes heb gelezen (NRC Handelsblad, 13 mei).

Het is verbazingwekkend dat de heer Van der Kaa van mening is dat prijs en uiterlijk inherent zijn aan de levensduur van bamboe. De in de afgelopen jaren bloeiende Fargesia murielae is een sierlijke plant die bovendien tot de goedkoopste soort behoort!

En zelfs de kwekerij Kimmei kan geen voorspelling geven over de levenscyclus van alle bamboesoorten.

De als `lelijk' omschreven soort Pseudosasa japonica is trouwens afkomstig uit China, Japan en Korea, een mooie, zeer robuuste plant met elegant gebogen bladeren. Om de `onhebbelijke' gewoonte van enkele Phyllostachyssoorten tegen te gaan, is o.a. Rhizomefolie verkrijgbaar. Mijn bamboes staan er overigens noch in het voorjaar, noch in de vroege zomer haveloos bij.