Ard Schenk in ziekenhuis wegens licht herseninfarct

Ard Schenk (54) is in de nacht van vorige week vrijdag op zaterdag met een lichte herseninfarct opgenomen in een ziekenhuis in Alkmaar. De voormalig olympisch schaatskampioen heeft een tijdelijke belemmering van zuurstoftoevoer in de bloedvaten naar de hersenen gehad. Hij kampt met oog- en spraakstoornissen. Voorlopig is een tia (transient ischaemic attact), een niet-invaliderend herseninfarct, de meest voor de hand liggende diagnose.

Schenk trad afgelopen zaterdag af als dagelijks bestuurslid van de KNSB. Hij is dit seizoen als opvolger van Jan Charisius gekozen tot lid van de technisch commissie van de Internationale Schaats Unie (ISU) en wilde belangenverstrengeling voorkomen. Het is nog onduidelijk of Schenk deze functie kan blijven vervullen. Volgens KNSB-voorzitter Wim Schenk ziet zijn situatie er naar omstandigheden hoopvol uit. ,,Toen ik zaterdagavond thuis kwam stond Ard op mijn antwoordapparaat. Zijn stem klonk moeizaam, maar vrij normaal. Hij vertelde wat hem was overkomen. Ik was buitengewoon verbaasd.''