Verkoop kaarten `Rembrandt Zelf'

Op zaterdag 5 juni begint de verkoop van toegangskaarten voor de tentoonstelling Rembrandt Zelf, die van 25 september tot en met 9 januari 2000 in het Mauritshuis in Den Haag wordt gehouden. Dit overzicht omvat 28 geschilderde zelfportretten en 31 etsen en 7 tekeningen die eveneens de schilder zelf, vanaf zijn 20ste tot 63ste levensjaar, als onderwerp hebben. Niet eerder is een dergelijke tentoonstelling, met bruiklenen uit de gehele wereld, georganiseerd. Het museum verwacht zo'n 250.000 bezoekers. Eerst worden dezelfde werken vanaf 9 juni geëxposeerd in de National Gallery in Londen. De Nederlandse toegangskaarten van 22,50 gulden zijn verkrijgbaar via onder meer de grotere postkantoren, de GWK-stationskantoren, telefonisch via tel. 0900 300 1250 (van ma-za 9-21 uur, en via internet www.theater.nl.