Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Nacompetitie. Helaas zie ik haar niet, maar ik lees er wel over. Waarom ik haar niet zie? Omdat zij rond pornotijd op de vechtzender SBS-6 wordt uitgezonden en ik veel te bang ben dat ik net te vroeg inschakel, zodat ik geconfronteerd wordt met een tweedehands wip of dat er net een hoofd aan flarden wordt geschoten. Van het laatste beeld kan ik niet slapen en door het eerste ontgaat mij de lust van het beminnen. En dat gun ik mijn prachtige vrouw niet.

Wel een leuke competitie trouwens die nacompetitie. Lekker overzichtelijk en het gaat tenminste ergens over. Binnen drie weken ligt de beslissing op je scorebordje. Of ere- of eerstedivisie. Zo noemen wij die dingen thuis nog. De gewone competitie is loom, lui en stroop. In februari was Feyenoord al officieus kampioen en daarna was het niets anders dan wachten. Sommige clubs zijn een seizoen lang veilig. Meer niet!

Ik stel voor om voortaan vier korte competities te houden. Eentje met Feyenoord, Willem II, PSV en Vitesse. De onderste degradeert en speelt meteen daarna in de bovenste middenmootcompetitie. De kampioen van de bovenste middenmoot promoveert naar de kampioenen en de onderste van de kampioenen degradeert onmiddellijk naar de bovenste middenmoot. Dan heb je nog een onderste middenmoot en een degradantenclubje en dat loopt vanzelf over in de eerste divisie. Dus je kan steeds doorschuiven. Elke wedstrijd is belangrijk. Wie er kampioen wordt? De club die in de laatste kampioenscompetitie eerste wordt. Dan was Willem II dit jaar kampioen geworden. Het is een heel simpel systeem, maar het aardige is dat je steeds kan terugkomen of wegvallen. Het wordt voor het publiek tien keer leuker. Elke wedstrijd is belangrijk. Anders zit je met je veilige seizoenskaart bij je steeds veilige Fortuna tegen het allang veilige De Graafschap naar een impotent potje te loeren. En dat kan nooit de bedoeling zijn. En alles uitzenden in Studio Sport, zondagavond, zeven uur.

    • Youp van ’t Hek