'Pernod-Ricard wil bod op Allied Domecq'

Het Franse drankenconcern Pernod-Ricard is van plan een bod van ongeveer 8 miljard dollar (bijna 17 miljard gulden) uit te brengen op de Britse branchegenoot Allied Domecq. Dat heeft de Britse krant Sunday Telegraph gemeld. Volgens de krant heeft Pernod-Ricard van Banque Nationale de Paris een miljardenlening gevraagd om een overname van Allied Domecq te kunnen financieren. Het bod wordt mogelijk al deze week bekendgemaakt.

Als het tot een samengaan van de twee bedrijven komt, ontstaat een groep die zich kan meten met marktleider Diageo. Dat concern werd in 1997 gevormd door een fusie van de Britse drankenproducenten Grand Metropolitan en Guinness.

Pernod-Ricard heeft behalve de bekende anijsdranken Pernod en Ricard onder meer de Ierse whiskymerken Jameson en Bushmills, Cinzano, Dubonnet en Jacob's Creek-wijnen uit Australië. De bekendste merken van Allied Domecq zijn Beefeater (gin), Ballantine's (whisky), Courvoiser (cognac) en Domecq (sherry). (AFP)