Miljardenopbrengst beursgang Libertel

De beursgang van Libertel (mobiele telefonie) kan ING tussen 2,7 en 4 miljard gulden opleveren. Dat blijkt uit het voorlopige prospectus van de beursgang dat Libertel vanmorgen heeft gepubliceerd.

ING brengt minimaal 22,5 en maximaal 25 procent van de aandelen naar de beurs voor een prijs tussen 18 en 23 euro (40 tot 50 gulden). Na de beursgang heeft de bank en verzekeraar nog een belang van tenminste vijf procent. Het Britse Vodafone heeft 70 procent van de aandelen.

De zakenbanken ING Barings en Goldman Sachs, die de beursgang leiden, verwachten dat de inschrijving op de aandelen (bookbuilding) begint op 31 mei en zal worden afgesloten op 14 juni. Vanaf 15 juni kan op de Amsterdamse beurs dan een eerste notering worden opgemaakt.

Libertel, dat in 1995 is begonnen als eerste concurrent van KPN op de markt voor mobiele telefonie had eind maart van dit jaar 1,39 miljoen aansluitingen op zijn mobiele netwerk. Het Limburgse bedrijf claimt daarmee een marktaandeel van 34,9 procent.