MCI Worldcom koopt semafoonbedrijf

Het Amerikaanse telecomconcern MCI WorldCom wordt eigenaar van SkyTel Communications, de op één na grootste aanbieder van semafoondiensten in de Verenigde Staten.

De transactie verloopt via een aandelenruil ter waarde van 1,3 miljard dollar (2,75 miljard gulden). De aankoop past in het streven van MCI WorldCom een goede positie te verwerven in het draadloze telecomverkeer. SkyTel heeft 1,6 miljoen klanten en boekte vorig jaar een omzet van 518 miljoen dollar. MCI WorldCom kwam uit op ruim 30 miljard dollar. Het concern ontstond vorig jaar door een fusie van MCI en WorldCom.

De twee bedrijven hadden al nauwe zakelijke banden. MCI WorldCom is de grootste wederverkoper van de diensten van SkyTel. Beide ondernemingen zijn gevestigd in Jackson in de staat Mississippi. (DPA/AFP)