Kunstenaars in de aanval tegen Van der Ploeg

De Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars (BBK) wil krachten bundelen tegen staatssecretaris Van der Ploeg van Cultuur. De belangenorganisatie vindt zijn opvattingen over vraag en aanbod levensgevaarlijk voor de vrijheid van de kunstenaar. Zij is bang dat bepaalde maatregelen zullen leiden tot overheersing van het commerciële belang. Op een vergadering in Amsterdam werd de wens geuit Van der Ploeg een halt toe te roepen. De BBK zal `alles doen wat binnen haar vermogen ligt om de aanval op de artistieke vrijheid en daarmee op de vrijheid van de meningsuiting van kunstenaars te pareren. Daarom zal zij samenwerking aangaan met alle organisaties en instellingen die door het beleid van deze staatssecretaris in hun beleidsvrijheid worden beknot'. (ANP)