Duitse verdachte gezien bij Monfort

De Duitser Dieter Zurwehme, hoofdverdachte van de moorden op twee Nederlandse echtparen anderhalve week geleden in Zuid-Frankrijk, is de afgelopen maanden door verscheidene getuigen gesignaleerd in de buurt van Monfort, waar de moorden plaatsvonden.

Twee bankbedienden uit het nabijgelegen Montauban en een vriendin van een van de echtparen hebben de Duitser herkend. De lichamen van de echtparen Artie en Marianne van Hulst en Johan en Dora Nieuwenhuis werden aangetroffen in de vakantiewoning van het echtpaar Van Hulst.

De Duitse politie bracht de moorden in Monfort eind vorige week in verband met een vergelijkbaar misdrijf in Remagen bij Koblenz. De Duitse politie verdenkt de 56-jarige Zurwehme, die in december vorig jaar ontsnapte uit de gevangenis in het Duitse Bieleveld, waar hij sinds 1974 een levenslange straf uitzat voor een roofmoord op een vrouw. Ook deze vrouw werd vastgebonden en gekneveld, voordat hij haar doodstak.

Zurwehme's foto werd in Franse kranten afgedrukt. Twee bankbedienden uit Montauban herkenden de Duitser. Vorige week zou hij hebben geprobeerd reischeques te verzilveren. In een ander bankfiliaal zou een geldautomaat een bankpasje hebben `ingeslikt', dat vermoedelijk afkomstig is van een van de vermoorde vrouwen. Ook een Nederlandse kennis van een van de vermoorde echtparen zegt Zurwehme begin april in een auto te hebben gezien.