België speelt in Japan gelijk tegen Peru

België heeft gisteren in het eerste duel voor de Kirin Cup gelijkgespeeld tegen Peru. In Kyoto werd het 1-1. Donderdag voetballen de Belgen in Tokio tegen het gastland, zondag staat in Yokohama de wedstrijd Japan – Peru op het programma.

Middenvelder Tanghe (Moeskroen) maakte voor 9262 toeschouwers het Belgische doelpunt, in de 23ste minuut. Het was de eerste treffer van de Rode Duivels na vijf oefenwedstrijden. Na zes minuten hadden de Zuid-Amerikanen de leiding genomen door een treffer van Maestri. België was na de 1-1 de betere ploeg, maar routinier Staelens en debutant Hendrikx wisten kansen niet te benutten. Bondscoach Georges Leekens heeft in Japan een weinig representatieve selectie ter beschikking. Vele internationals meldden zich af voor de trip. (Reuters)