Snelders nieuwe keeper van MVV

Doelman Theo Snelders keert na elf jaar terug in de Nederlandse eredivisie. De keeper van het Schotse Glasgow Rangers, die daar niet meer op een basisplaats kon rekenen, bereikte overeenstemming met MVV over een tweejarig contract. Hij moet volgende week nog in Maastricht worden gekeurd. Snelders werd in 1988 door Aberdeen van FC Twente gekocht. Hij zit vandaag voor het laatst op de bank bij Glasgow Rangers in de bekerfinale tegen Celtic.

FC Twente nam Chris de Witte over van Anderlecht. De 21-jarige Belg speelde al anderhalf jaar op huurbasis bij de Enschedese club. De Witte tekent een vijfjarig contract bij Twente. Ook Willem II trekt twee Belgen aan. Guy Veldeman van Anderlecht en Tom Caluwé van KV Mechelen zullen in Tilburg voor vier jaar tekenen. (ANP)