Selectie: Radio

Klassiekenzo. In deze laatste aflevering van het programma voor jongeren over klassieke muziek van het seizoen, vertelt trompettist Hans van Loenen over zijn vak. Van Loenen speelt piccolo-trompet. Verder een recensie van de nieuwste CD van jazz-violiste Regina Carter. Radio 4, 13.00-14.00u.

Diskotabel. Het panel bespreekt twee uitvoeringen van Des Knaben Wunderhorn van Gustav Mahler. Verder een bespreking van het Concerto per due pianoforte soli 1935 van Igor Stravinsky. Ook een recente CD van het ensemble La Primavera zal aan het panel worden voorgelegd. Het panel bestaat uit Casper Vogel, Romain Bisschoff en Frank van Koten. Radio 4, 16.30-18.00u.

Nachtlicht. Ko van Dijk, Pieter Lutz en Elly van Stekelenburg lezen Assepoester en andere bekende sprookjes voor, zoals ze in menig gezin dertig jaar geleden gehoord werden. Ook de betekenissen van de sprookjes worden geduid. Luisteraars kunnen bellen en hun ervaringen vertellen met en over sprookjes. Verder in het programma reportages vanuit België waar binnenkort verkiezingen worden gehouden en uit Belgrado. Radio 1, 01.00-06.00u.