Rebellenleider Sierra Leone vrij

De vredesbesprekingen die deze week worden gehouden tussen de regering van Sierra Leone en rebellen van het Revolutionaire Verenigde Front (RUF) hebben gisteren een eerste resultaat opgeleverd. De regeringsdelegatie heeft in principe ingestemd met vrijlating van rebellenleider Foday Sankoh, die in oktober wegens hoogverraad ter dood werd veroordeeld. Sankoh werd in april tijdelijk op vrije voeten gesteld en kreeg toestemming om in de Togolese hoofdstad Lomé besprekingen te voeren met zijn commandanten te velde. Dinsdag begonnen de onderhandelingen met de regering, eveneens in Lomé, maar ze liepen al na een dag vast op de status van Sankoh. Gisteren zou de regeringsdelegatie zijn gezwicht. Over de `modaliteiten' van Sankohs vrijlating moet nog worden overlegd, om die ,,in overeenstemming te brengen met de wet van Sierra Leone''. (Reuters)