Manilla

De economie van de Filippijnen is in het eerste kwartaal van dit jaar verrassend hersteld. De groei van het bruto binnenlands product (bbp) bedroeg in het eerste kwartaal 1,2 procent ten opzichte van het zelfde kwartaal van vorig jaar. ,,We zijn uit de recessie,'' zei Felipe Medalla van het sociaal-economisch planbureau vanmorgen in een reactie. Met name de landbouw- en dienstensector zorgden voor een herstel van de economische groei. Het bruto nationaal product (bnp), waarin onder meer ook de miljarden dollars zijn ingerepen die overzees werkende Filippino's naar hun families overmaken, nam zelfs met 2 procent toe. Medalla zei dat de economische groei de officiële prognoses van 3,2 procent groei van het bbp en 3,7 procent groei van het bnp dit jaar kan overtreffen. De koers van de peso en de koersen op de aandelenbeurs reageerden niet op het nieuws, en daalden als gevolg van de koersval op Wall Street gisteren.