Maatregelen na treinbrand

De Italiaanse regering neemt naar aanleiding van de treinbrand waarbij zondagavond in Italië vier supporters om het leven kwamen, harde maatregelen. In het vervolg zullen aanhangers van bezoekende clubs in de voorverkoop geen kaarten meer kunnen kopen en zullen ook geen speciale supporterstreinen meer rijden. Daarbij wil de regering snelrecht toepassen op onrust stokende supporters. Binnen 24 uur na hun misdragingen moeten ze worden berecht.

Minister van Binnenlandse Zaken Russo Jervolino en afgevaardigden van het ministerie van Verkeer, het Italiaans Olympisch Comité en de voetbalbond kwamen deze maatregelen overeen.

De brand woedde zondagavond in het zuiden van Italië. Naast de vier dodelijke slachtoffers raakten ook nog eens elf mensen gewond. De supporters hadden de wedstrijd tussen Piacenza en Salernitana (1-1) bezocht en waren op weg naar huis. De brand was door de fans aangestoken. (Reuters)