BMW roept 280.000 auto's terug

De Duitse autofabrikant BMW roept 280.000 auto's terug uit de 3-serie. Er zijn problemen met het elektrische systeem van de airbag. Bovendien wil het bedrijf de remsystemen opnieuw controleren, zo heeft een woordvoerder gisteren bekend gemaakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat in extreme situaties de airbags in de voorportieren spontaan kunnen uitklappen, terwijl er van een botsing geen sprake is. ,,Dat kan bijvoorbeeld als de auto met hoge snelheid een stoeprand raakt of hard door een kuil rijdt. De software staat volgens BMW `te scherp afgesteld'. De hele operatie gaat het moederbedrijf naar schatting tien tot vijftien miljoen D-mark kosten. Het terugroepen van de auto's is twee weken geleden al in de Verenigde Staten begonnen, woensdag hebben Duitse dealers de betrokken klanten op de hoogte gesteld. De auto's waarom het gaat zijn in april 1998 van de band gelopen. In Nederland rijden daar naar schatting 7.000 van rond.(AFP)