Wijdenbosch geïsoleerd

De Surinaamse president, Jules Wijdenbosch, lijkt steeds geïsoleerder te raken. Steeds meer organisaties sluiten zich aan bij het `Gestructureerd Samenwerkingsverband' van politieke partijen, vakbonden en bedrijfsleven, of betuigen solidariteit. Het voorstel van de Inter-Religieuze Raad in Suriname om een crisiskabinet aan te stellen voor een ,,bepaalde tijd'' vindt steeds meer weerklank. Fred Derby, vakbondsleider en voorzitter van de Surinaamse Partij van de Arbeid, heeft erop gewezen dat het aftreden van de president niet het doel is van het Samenwerkingsverband, maar een middel om tot een gezond beleid te komen. Op de negende dag van de straatdemonstraties was de grote verrassing dat het parlementslid Asha Singh-Koendjbiharie, lid van de coalitiepartij BVD zich aansloot bij de demonstranten. Ze gaf toe mede verantwoordelijk te zijn geweest voor het tot stand komen van deze regering, maar ze zei dat de BVD president Wijdenbosch verscheidene malen heeft gewezen op misstanden, zonder gehoor te krijgen.