Wallage weert fans Helmond

Burgemeester J. Wallage van Groningen laat de supporters van Helmond Sport zondag niet toe in het Oosterparkstadion. De maatregel om de supporters van bezoekende clubs in de nacompetitie in Groningen te weren geldt voorlopig alleen voor eerste thuiswedstrijd van FC Groningen in de nacompetitie. Wallage kwam gisteren na overleg met de KNVB terug op zijn eerdere voornemen om het verbod voor alle drie de wedstrijden te laten gelden. De maatregel richt zich volgens Wallage niet op mogelijk wangedrag van de supporters van bezoekende clubs, maar op het beteugelen van de agressie van een klein groepje FC Groningen-fans. De KNVB gaat niet akkoord met het besluit van Wallage. ,,Hij zwicht voor de terreur van een héél kleine groep'', reageerde woordvoerster Van Rooij. ,,De goede mensen moeten weer eens lijden onder de slechten.'' (ANP)