Van der Sar bijna rond met Juventus

Edwin van der Sar staat op het punt een langdurige verbintenis met Juventus te ondertekenen. De doelman van Ajax, die nog tot de zomer van 2001 bij de Amsterdammers onder contract staat, onderhandelde gisteren met de Italiaanse club. Met het vertrek van de 28-jarige keeper, vanaf 1990 bij de Amsterdammers onder contract, komt een definitief einde aan het succesvolle team dat in 1995 onder aanvoering van trainer Louis van Gaal de Europa Cup 1 won. Van der Sar stond 226 duels bij Ajax onder de lat. De bekerwinnaar heeft vier kandidaten voor de opvolging van Van der Sar op het oog: Oscar Moens (AZ), Sander Boschker (FC Twente), Sander Westerveld (Vitesse) en vooral Hans Vonk (Heerenveen). De doelman van Zuid-Afrika heeft een gelimiteerde afkoopsom in zijn nog vijf jaar lopende contact staan: tien miljoen gulden.

Ajax trok al wel de Australiër Jason Culina aan. vastgelegd. De 18-jarige middenvelder van Sydney Olympic tekende een vijfjarig contract. (ANP)