THEATER

Simon Carmiggelt, `n stukkie

Theatrale biografie zonder pretentie, weldadig van eenvoud, met Rob van de Meeberg in de gevoelig en geestig geportretteerde titelrol. 28 mei Amsterdam Nieuwe de la Mar-theater.

Als dit rock `n roll is, zijn wij `n wielklemLebbis & Jansen met viermansband: aanstekelijke `cabarock' en snelle, snedige grappen. 28, 29 mei Zoetermeer Stadstheater.

Adel Blank

Door Alex van Warmerdam geschreven en geregisseerde absurde komedie, waarin tot op het bot verziekte familieverhoudingen op meedogenloze wijze uitmonden in dood en verderf. Adembenemend precies gespeeld door ijzersterke acteurs van De Trust: alleen al de scène rondom het gebruik van een dienstbodebelletje rechtvaardigt een gang naar het theater. 28, 29 mei, 1 t/m 3 juni Haarlem Toneelschuur.

Anna Karenina

Toneelbewerking van Kristien Hemmerechts en Carel Alphenaar van Leo Tolstojs beroemde roman. Zeker gezien de lijvigheid ervan, is de enscenering van Guy Cassiers wonderlijk compleet en genuanceerd. Het origineel evenaren in grootsheid doet de voorstelling niet, maar dat is misschien wel te veel gevraagd. 28, 29 mei Amsterdam Stadsschouwburg.

Nieuwe Show

Hans Liberg verbindt muziek uit alle tijden en windstreken aan een spervuur van grappen, en speelt ook op verzoek. 28, 29 mei Zwolle Odeon, 2, 3 juni Groningen Stadsschouwburg.