Moorden Frankrijk `extreem'

Lijkschouwing op de lichamen van de twee Nederlandse echtparen die zaterdag dood zijn aangetroffen in een woning in het Franse plaatsje Monfort, heeft enkele voor het onderzoek ,,zeer belangrijke'' elementen opgeleverd. De autopsie in het gerechtelijk laboratorium in Toulouse heeft tevens aangetoond dat de vier Nederlanders op ,,extreem gewelddadige wijze'' om het leven zijn gebracht.

Dit heeft de Franse officier van justitie belast met de moordzaak, Guy Etienne, gisteren verklaard. Volgens Etienne is een aantal sporen ontdekt die nog moeten worden onderzocht. Het onderzoek verloopt op een ,,bevredigende'' manier, zo voegde hij er aan toe.

Justitie houdt rekening met verschillende mogelijke motieven voor de moorden. Gisterochtend is met speurhonden in de woning gezocht naar de eventuele aanwezigheid van verdovende middelen.

Volgens de Franse justitiële autoriteiten is de 51-jarige Osser zakenman Artie van Hulst in zijn werkplaats in de woning gedood met vier kogels. Zijn eveneens 51-jarige echtgenote Marianne is met vier messteken omgebracht, evenals haar zuster, de 61-jarige Dorothea Nieuwenhuis. Haar echtgenoot, de 62-jarige Johan Nieuwenhuis werd twaalf maal gestoken. De lichamen zijn inmiddels vrijgegeven.

De onderzoekers hebben nog niet een exact tijdstip van overlijden kunnen vaststellen. Duidelijk is wel, dat mevrouw Van Hulst, haar zuster en zwager vorige donderdagavond hebben gedineerd in een nabijgelegen restaurant waarvoor eerder op de dag een reservering was gemaakt voor vier personen. Volgens de eigenaresse van restaurant `Le Cybéle' verontschuldigde het drietal zich voor het ontbreken van de heer Van Hulst, die in het huis was achtergebleven om te werken. Na het diner namen zijn familieleden een salade voor hem mee. (AFP)