Examenmail

Perunage

Ik had nog nooit van het woord `perunage' gehoord. De producenten van het eindexamen economie wel: in een opgave over een Keynesiaans macro-model werd namelijk `de rentevoet uitgedrukt in een perunage'. Gelukkig kwam ik er na een kwartier stressen achter dat hier waarschijnlijk gewoon een percentage werd bedoeld. Het lijkt mij redelijk als de eindexamencomissie ter compensatie van de verloren tijd mijn eindscore met minimaal een halve punt ophoogt. Op die manier heb ik nog enige kans een voldoende voor dit rampexamen te halen ....

Laura Fresco,

Stedelijk Gymnasium Leiden

Antwoorden op Internet

Het is leuk wanneer je, na je examen, ziet dat je antwoorden in overeenstemming zijn met die op Internet. Totdat je een examen gemaakt hebt wat niet zo goed ging. Wel kijken, niet kijken, je besluit het toch maar te doen. En ja, je ziet dat je nogal wat andere antwoorden hebt dan de examenmakers. Misschien een voldoende, of toch niet? En vervolgens zit je twee lange weken op de uitslag te wachten...

Mireille Boode, 6 atheneum

Coenecoop College,

Waddinxveen

Luxeprobleem

Ik weet ook best dat ik heel erg blij moet zijn dat ik woensdag de 16e niet in spanning hoef te zitten. Maar het lijkt me zo'n lekker gevoel: niet zeker weten of je geslaagd bent en maar wachten op dat ene telefoontje. Dat dan niet komt! Je voelt je toch een stuk geweldiger als je enorm zenuwachtig bent geweest? Maar ik moet gewoon blij zijn dat ik het zo makkelijk heb gehaald! Toch? Erg hoor, zo'n luxeprobleem!

Neeltje Huirne, 6 VWO

Marianum, Groenlo

eindexamen99www.nrc.nl