Boerderij

Zondag 30 mei tussen 11 en 16u staan alle schapen van de boerderij Zorgvrij nog even een dagje binnen; schapenscheerders zullen dan hun best doen om alle schapen die dag van hun warme vacht te ontdoen. Voor kinderen zijn er doe-tocht-kaarten te koop voor ƒ10. Met zo'n kaart kunnen ze zich als konijn laten schminken, een konijnenorenmuts maken en daarna als konijn het natuur-snoep-eetpad volgen. Een imker vertelt van alles over bijen houden, er is een pottenbakker, waar je mag proberen op de draaischijf je eigen kommetje te maken (wordt later voor je gebakken), kaasmakers geven een demonstratie en je mag zelf boter maken en meteen proeven.

*Wat ligt er op het bord van Zorgvrij, allerlei activiteiten in en rond de boerderij, zondag 30 mei van 11-16u op de boerderij Zorgvrij, Genieweg 50, recreatiegebied Spaarnwoude (aan de zuidkant van de Velsertunnel). Inl 023-5202828.