Bladen

Residence

Ook woontijdschrift Residence zoekt de zon op. Er zijn onder meer artikelen te lezen over een rotshuis op Elba, het kleurrijke huis Fazenda Sossego ten noorden van Rio de Janeiro en het voormalig huis van Joan Miro op Mallorca. De nadruk ligt echter op de Franse Côte d'Azur. In `La côte classique' belooft de auteur een tocht langs de verborgen kanten van de kust. Er wordt een `verdwaalde' Griekse villa aangedaan en een bezoek gebracht aan een luxe rotshotel in Eze. Een maaltijd bij het bekende La Colombe d'Or in St. Paul de Vence, tenmidden van werken van Miro en Picasso, past in het portret maar is moeilijk een verborgen kant van de Franse zuidkust te noemen. Verder aandacht voor het huis van antiquair Akko van Acker in het achterland van St. Tropez en de bloemenpracht van parfumstad Grasse. Dichter bij huis is er uitgebreid aandacht voor Apeldoorn.

*Residence, ƒ12,95.

Man

De zomer is begonnen in Man. Onder de noemer Summer Loving gaat het om de prijs van liefde. Echte liefde wel te verstaan. In `Verliefd, verloofd, failliet' brengt het blad `de verliefdheidsgids voor de aspirant-minnaar van vandaag'. Uit het bijgeleverde boodschappenlijstje wordt dat vooral een dure aangelegenheid. Het pak van Prada in gebroken-wit kost ƒ1.898, het goedkoopste horloge is een Tag Heuer Monaco van ƒ5.000 en de huur van een Jaguar Mark II doet ƒ595 per dag. Een filmpje pakken mag echter ook. In de designspecial naast een bezoek aan de Teletubbies-achtige `bubble-woning' van Pierre Cardin. In de culinaire Tour de France worden zeven regio's onder de loep genomen. Verder een reisverhaal uit Israel en veel geurtjes en hebbedingetjes. Bij Man zit tevens een boekwerkje: `optimaal representatief, de gids om er perfect uit te zien'.

*Man, ƒ12,50.

Cigar Aficionado

In het Amerikaanse sigaren/lifestyleblad Cigar Aficionado staat deze maand Cuba centraal. En voor de Amerikanen gaat dat nog altijd een beetje verder dan de Buena Vista Social Club. De cover schreeuwt `CUBA, is it time to end the embargo?', hoewel het in het voorwoord al heet dat het niet om politiek maar enkel om een van de mooiste eilanden in het Carabisch gebied gaat. Het is wel degelijk een politiek nummer geworden met verschillende opinies van belangrijke Amerikanen en Cubanen. Naast alle sigarenverhalen biedt het blad ook uitgebreide beschrijvingen en fotoreportages van het eiland. Er zijn veel adressen te vinden van restaurants, nachtclubs en hotels en dat maakt de Cuba-uitgave een nuttige aanvulling op de reisgids.

*Cigar Aficionado, ƒ16,95.

Men's Health

Met de Nederlandse uitgave van Men's Health in de hand gaan mannen straks strak de zomer in. Dat kan bereikt worden door het work-out programma voor thuis. Het kan ook met minder transpiratievocht middels liposuctie waarvan uitgebreid verslag wordt gedaan. En waar Cosmo deze maand het eerherstel inluidt van de langzame seks, daar rept Men's Health over de comeback van het vluggertje. Er is verder een ABC van fitness-jargon en opsomming van slechte dingen om in de mond te stoppen. Verder een verhaal over male bonding tussen vader en zoon via computergames: ,,Diep in mijn hart hoop ik dat ons gezamenlijke computerspel voor Tom een dierbare jeugdherinnering wordt''. Naast de vele gezondheidstips ook een verhaal over het `Gauguin-syndroom' ofwel alles achterlaten en gaan luieren op een tropisch eiland.

*Men's Health, ƒ8,95.

Cosmopolitan

In Cosmo aandacht voor samenwonen. `Meteen bij elkaar of toch maar even wachten?'. Een eenduidig antwoord is er niet maar volgens Miranda (30) is het duidelijk: ,,Ik denk sowieso dat je allebei een eigen kamer moet hebben voor als je even geen zin in elkaar hebt. Desnoods met een tv voor het geval ik iets echt wil zien. Nu kan hij kiezen óf Ally McBeal zien óf naar huis.''Als alles weer pais en vree is, houdt Cosmo een betoog voor slow sex. Enkele voordelen: seks wordt minder werktuigelijk en ,,het contact is zo close dat je opnieuw verliefd wordt''. Of, als er geen partner voor handen is, kunnen lezers het voorbeeld volgen van de Cosmo-redactrice die een avond lang een chaperon inhuurt voor ƒ250. De ontmoeting: ,,Hij lijkt slanker, minder Hennie Huisman-achtig dan op de foto.'' Verder tips voor een jaartje verlof, gratis wierook, een interview met acteur Ben Affleck en uiteraard veel mode.

*Cosmopolitan, ƒ7,95.

i-D

In het Engelse lifestyleblad i-D is deze maand onder meer een interview met Karl Lagerfeld te vinden en een verslag van de Camel-Trophy autorace door Zuid-Amerika. Ook wordt een bezoek gebracht aan de `young art elite' van St. Petersburg. ,,Moscow may have the money but St. Petersburg has the brains'', zo heet het. In `Irani Vice' een verslag van de jeugdcultuur in Iran. Hoewel veel verboden is (handenschudden tussen man en vrouw, westerse muziek) is ook het een en ander illegaal te krijgen. Van de niet toegestane wodka tot aan een cosmetische neuscorrectie. Verder een modereportage op een vliegveld en uit Japan, een interview met de Chemical Brothers, CD-recensies en uitgaanstips.

*i-D, ƒ16,50.