`Beste twee minuten in sporthistorie'

De Engelse pers prijst Manchester United daags na het winnen van de Champions League. In de kranten wordt vooral geschreven over de miraculeuze ontsnapping in de slotfase tegen het Duitse Bayern München. ,,De beste twee minuten in de sporthistorie'', vindt de Daily Mirror.

The Independent schrijft: ,,Misschien was het wel het ongelooflijkste einde in de voetbalhistorie. The Guardian laat Manchester-speler Ryan Giggs aan het woord. ,,We zijn het beste team dat Engeland ooit gehad heeft'', stelt hij onomwonden. ,,En we kunnen alleen maar beter worden. We domineren al zeven jaar in eigen land. Het was nodig om de volgende stap te zetten in Europa en dat hebben we nu gedaan'', zegt Giggs de 25-jarige vleugelspeler.

The Times schrijft: ,,Dit United stapte voor eens en voor altijd uit de schaduw van Sir Matt Busby en zijn elftal dat in 1968 De Europa Cup won.'' De Telegraph vraagt zich af of de triomf een verjaardagsgeschenk vanuit de hemel was van wijlen Sir Matt. Busby werd gisteren negentig jaar geleden geboren.

Euforie in Engeland, droefenis in Duitsland, het land van de verliezer Bayern München. ,,Oh No!'', kopte Bild in het Engels. ,,Een waanzinnige finale in Barcelona'', oordeelt Bild Zeitung. De krant wijst erop dat Bayern in twee minuten een zegepremie van 22 miljoen gulden verspeelde plus drie ton per speler. ,,Zo wreed kan voetbal zijn'', sprak voorzitter Franz Beckenbauer.

In Spanje, waar de finale werd gespeeld, is er ook hulde voor de winnaar. ,,Engelse victorie'', kopte El Periodico. ,,Manchester in één minuut naar glorie'', schrijft ElMundo.