Arctische nacht

Hoe koud zou het 's nachts op de Noordpool zijn, veertig graden onder nul? En hoe overleef je als het zo koud is? Eskimo's weten precies hoe dat moet, ze bouwen een iglo en trekken bontjassen aan. Maar klopt dat beeld nog wel? Want ook op Groenland kunnen ze MTV ontvangen, hebben ze sneeuwscooters en GSM's, snelle moterboten in plaats van kajaks en dragen ze hippe high-tech jacks. In het Museon is nog tot volgend jaar een tentoonstelling over de Eskimos's te zien Eskimoland, de kunst van het overleven en voor kinderen die wel eens willen weten hoe een eskimo leeft, wordt er vrijdag 18 juni een arctische nacht georganiseerd. De avond begint om 20u en eindigt de volgende morgen om 08u30. Er is een midzomernachtfeest, een kijkje achter de schermen van het Museon en er wordt een spannend spel gespeeld. De kosten van de nacht zijn ƒ20 per kind en dat is inclusief overnachting en ontbijt. Kinderen van 8 t/m 10 jaar kunnen zich t/m 1 juni inschrijven bij het Museon tel 070-3381417. En nog even voor de ouders: gedurende de hele nacht is er deskundige begeleiding aanwezig.

*Arctische nacht voor kinderen van 8 t/m 10 jaar op 18/19 juni van 20u-09u30 in het Museon, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Kosten ƒ20 per kind. Opgeven bij het Museon tel 070-3381417.