Selectie: Radio

Andersdenkenden. NAVO-ambassadeur dr. Niek Biegman en vredesactiviste Sienie Strikwerda praten over de levensbeschouwing uit hun jeugd en de invloed daarvan op hun huidige leven. Radio 5, 21.00-21.25u.

De avonden. Na het uitzicht van cultuurwetenschapper Bas de Wert in Maastricht Arnon Grunberg uit New York. Verder een nieuwe aflevering in de zoektocht naar sporen van Poesjkin in Sint Petersburg en Pskov. En opnamen van de groep Zoppo uit Amsterdam. Radio 5, 22.02-24.00u.

Puinruimen op de zuidpool. Toen de eerste ontdekkingsreizigers op Antarctica aankwamen, vonden zij een maagdelijk en onbedorven continent. Nu treft de nietsvermoedende poolreiziger vuilnisbelten tussen de ijsbergen aan. In januari vertrok een schoonmaakexpeditie onder leiding van poolvaarder Robert Swan. Morgen, Radio 5, 13.05-13.45u.