Nederlandse WTO-rel

De Thaise kandidaat voor de hoogste post bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO), minister van Handel Supachai Panitchpakdi, heeft in een interview met de International Herald Tribune gezegd in diskrediet te zijn gebracht door beschuldigingen van beloftes aan Nederland. Daardoor zouden zijn kansen in de strijd met de Nieuw-Zeelander Mike Moore zijn gedaald. Volgens Supachai is een campagne gevoerd met anonieme faxen waarin staat dat Nederland in ruil voor steun de post van onderdirecteur is toegezegd. Kandidaat is topambtenaar Frans Engering van Economische Zaken. Japan, dat Supachai ook steunt, zou een mooie post bij de Unesco zijn toegezegd. Supachai noemt de beschuldigingen ,,eenvoudig onwaar''. Supachai wilde niet speculeren over wie voor de campagne verantwoordelijk is. (Reuters, ANP)