Eindexamentafels

Welke IDIOOT heeft die tafels uitgevonden met die houten-overdwars-gekruiste-poten-constructie? Nadat woensdag het biologie-examen was uitgedeeld schoof ik m'n stoel aan en ging ervoor zitten. Althans, dat wilde ik doen, maar wat bleek? De plaats onder de tafel, waar een normaal mens zijn voeten neerzet, was opgevuld met een kluwen van houten, overdwarsgemonteerde tafelpoten. Ik probeerde lekker te gaan zitten, maar mijn knieën pasten er niet onder. Dan sla ik m'n benen wel over elkaar heen, dacht ik. Fout! Dat liet deze constructie niet toe. Ik zag een meisje met haar voeten óp de scheve balken. Handig! Niet dus, lukte bij mij ook niet. Toen bleef er nog maar één ding over, je benen dóór de constructie heenvlechten. Ik geeft het toe: het kost wat tijd, maar dan hèb je ook wat. Dus, tip van de week: Leg je benen óver die schuine balk. Het vereist enige lenigheid. Oh ja, en mocht je naar het toilet willen: Je kan niet snel opstaan, want dan blijft je tafel aan je benen hangen.

    • Sofie Benneheij